Het geheim van de dierenredders

Zaterdag, 28 november, 2020

Geschreven door: Annet Jacobs
Artikel door: Denise de Groot

Waar komen al die katten vandaan?

Recensie] Verhalen met geheimen zijn mysterieus en spannend net zoals dit boek Het geheim van de dierenredders. Ik hou van geheimen. Dit boek heeft alles wat je nieuwsgierig maakt en waardoor je het in één adem uit kunt lezen.

Het verhaal begint snel. Dat is ook meteen het enige minpuntje dat ik kan bedenken voor dit boek. Soms springt het een beetje van de hak op de tak, maar misschien is dat voor kinderen juist fijn. Zo blijft het boek vernieuwend en niet saai.

Het begint bij Nina die een wens doet als ze een vallende ster ziet. Ze wenst een kat en de ochtend daarna zijn er opeens wel heel veel katten in de straat. Heeft dat te maken met haar wens? Of toch met die vreemde jongen die net naast haar is komen wonen?

Die jongen ziet er verdacht uit en reageert ook verdacht. De volgende dag ziet Nina hem in de klas en ze is vastbesloten om zijn geheim te ontrafelen. Hiervoor zet ze wel veel op het spel… ze dreigt haar vriendschap met Jette te verliezen.

Kookboeken Nieuws

Annet Jacobs, de schrijfster van Het geheim van de dierenredders is ook dol op geheimen. Er zijn om die reden meerdere boeken verschenen met de titel “in het geheim van”. Een aanrader als je kind van spannende dingen houdt. De carrière van Jacobs begon toen ze een schrijfwedstrijd won. Daarna schreef zij meerdere Belgische boeken totdat Leopold een boek van haar las en haar uitnodigde om een geheimboek te schrijven. Dat werd het geheim van de dansende beer en was het begin van deze serie.

Al snel blijkt dat Rover, de nieuwe buurjongen, inderdaad iets te verbergen heeft. Nina wil hem maar wat graag helpen om zijn geheim, geheim te houden, maar dat is best lastig als er ook nog eens politie op bezoek komt!

Het geheim van de dierenredders is een boek dat je vanaf pagina 1 in zijn greep houdt. Er is veel actie en spanning, zonder dat het eng is waardoor het geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles