Hoe herken je een mama

Zaterdag, 27 augustus, 2022

Geschreven door: Donna Amey Bhatt, Aura Lewis
Artikel door: Katelijne van Alem

“De altijd-onlinemama, deze mama weet zowat alles over de digitale wereld”

[Recensie] In dit boek staan talloze soorten mama’s omschreven. Mama’s hebben veel talenten, in de ochtend zijn ze de chef-kok die een lekker ontbijt maakt. Als je uit school thuis komt, veranderen ze in een huiswerkbegeleider. De ene mama is veel thuis en houdt van avonturen met het gezin, zoals kussens en dekens pakken om tenten te bouwen. De andere mama ziet er altijd een beetje verwaaid uit en regen schrikt haar niet af. Ze sleurt haar gezin graag mee naar buiten.

Ga maar eens op zoek naar jouw mama in dit boek!

Soorten mama’s
In dit boek staan allerlei soorten mama’s beschreven. Zoals een sportivimama, de mama van het laatste nippertje, de lekkerthuismama of de cheerleadermama. Leuk om te kijken waar je je eigen mama in herkent, of van verschillende omschrijvingen een stukje.

En je kunt ook eens kijken wat je in dit boek ziet van de mama’s om je heen. Van de mama bij de buren, de mama in het speeltuintje, de mama van de kinderen in jouw klas.

Anatomie en speciale mamatalenten
In het boek kun je ook allerlei andere dingen over een mama terugvinden. Zoals de anatomie van een mama, waarin je leest over de buik ‘heel nuttig orgaan voor het nemen van beslissingen’ of het brein ‘boordevol kant-en-klare weetjes en wijsheid’.

Misschien kun jij wel een tekening maken van jouw mama, met wat je allemaal bij jouw mama ziet!

Daarnaast kunnen mama’s van alles en nog wat qua talenten. Zo wordt er in het boek bijvoorbeeld geschreven over ‘de mooiste verkleedkleren tevoorschijn toveren’ en ‘moeilijke problemen eenvoudig oplossen’. Wat zijn de talenten van jouw mama?

Leuk om hier eens over na te denken en het met jouw mama over te hebben!

Mooi dat er op de laatste pagina een dankjewel aan alle mama’s staat, in woord en beeld. De mooie, sprekende illustraties, zijn prachtig uitgewerkt en sluiten helemaal aan bij de tekst.

Een geweldig mooi boek, voor iedereen die een mama in zijn omgeving heeft!Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow