Kamer 305

Zaterdag, 12 oktober, 2019

Geschreven door: Yvonne Franssen
Artikel door: Rachel van der Lee

Compleet onleesbare thriller ontpopt zich tot meesterwerk

”Pas na tweeën ’s middags werd ik weer wakker. Mijn hele wezen schreeuwde om Martijn, maar hij had niets meer van zich laten horen en wat zou ik moeten zeggen? Toch graai ik nu met wild kloppend hart naar mijn telefoon. Het appje is echter van Corine. Hoe lang moet ik mijn nieuwsgierigheid nog bedwingen? Serieus Kim, ik maak me zorgen. Wat is er aan de hand? Wat is er aan de hand? Absoluut een goeie vraag. Dat zou ik ook wel willen weten. Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn echtgenoot heeft geprobeerd mijn moeder te vermoorden en ik ben bang dat een van mijn cliënten onderweg is om mij te vermoorden. Meer niet. Niets om je zorgen over te maken.” 

Huiveringwekkende zoektocht

[Recensie] In de thriller Kamer 305 raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden. Hoe een compleet verwarrend verhaal vanuit verschillende personages uiteindelijk duidelijk wordt vergt een knap staaltje denkwerk. Kamer 305 wordt in vier verschillende personages opgebouwd, allemaal in de ik-vorm.

Razend nieuwsgierig

Wat in de eerste instantie onleesbaar lijkt, blijkt allemaal met elkaar in verband staan. De spanning loopt steeds verder op en wie heeft er allemaal met wie te maken en wat is het verband? Dat maakt razend nieuwsgierig tot het verrassende einde. 

Geschiedenis Magazine

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles.