Ninja Kid, van Nerd naar Ninja

Zaterdag, 25 mei, 2019

Geschreven door: Anh Do, Jeremy Ley
Artikel door: Rita Pontororing

Leesplezier bevorderen!

[Recensie] Van Nerd naar Ninja is het eerste deel van de nieuwe serie Ninja Kid. Net als elk kind heeft de ik-figuur, Nelson heel veel zin in zijn verjaardag, 10 jaar. Bij het wakker worden merkt hij dat er vreemde dingen gebeuren, hij kan opeens “een ongelooflijke dubbele voorwaartse salto maken”.

Dan vertellen zijn moeder en oma dat hij een Ninja-kid is. Nu staat de wereld op zijn kop. Dat kan gewoonweg niet. Nelson vindt zichzelf reuze onhandig. En hij een Ninja? Onmogelijk. En toch gebeurt het. Met hulp van neefje Kenny en de uitvindingen van oma kan Nelson zijn Ninja-avontuur beginnen. Daarbij hoort hij van zijn moeder en oma dat  een Ninja alleen goede dingen dot…

Helaas wordt er ook insectenspray ingezet. Niet zo milieuvriendelijk.

De zinnen in dit boekje zijn kort en gemakkelijk te lezen zinnen. Op elke bladzijde staan vetgedrukte woorden, die de nadruk hebben in het verhaal. Op bijna elke bladzijde  stripachtige tekeningen in zwart/wit die een woord of een zin uitbeelden. Een beeldend boek. Een pageturner voor kinderen.

Archeologie Magazine

Kortom een aardig fantasieboek met fantasierijke uitvindingen. En… een handzaam formaat, lekker gemakkelijk om in bed te lezen.

In elk geval doet het boek vriendelijker aan dan de Ninja geanimeerde televisieserie. Waarschijnlijk wordt dit een boek dat leesplezier voor kinderen kan bevorderen. En om die reden een ster meer.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Ninja Kid 4, Ninja steelt de show

Ninja Kid 3, de slechtste ninja ooit

Ninja Kid 2, de vliegende Ninja

Ninja Kid, van Nerd naar Ninja