Oef - Wat een geluk!

Zaterdag, 11 januari, 2020

Geschreven door: Ghislaine Roman
Tom Schamp
Artikel door: Denise de Groot

De reis van de eikel

[Recensie] Dit boek volgt een eikel vanaf het moment dat hij uit een grote eik valt. Er gebeurt van alles met de eikel, hij blijft nooit op zijn plek liggen maar komt door verschillende oorzaken in beweging.

Oef wat een geluk! is een langwerpig prentenboek, waardoor de illustraties erg groot zijn. Het verhaal speelt zich vooral in het bos af, maar er gebeurt van alles met het bos.

De eikel is vanaf het begin van het verhaal in gevaar, maar gelukkig wordt de eikel gespaard. De seizoenen trekken voorbij en de eikel overleeft een bosbrand, storm, en nog meer rampen. Dit prentenboek leert kinderen wat er allemaal gebeurt met de natuur tijdens de verschillende seizoenen.

De eikel komt ook in aanraking met verschillende dieren. Zo is er een eekhoorn die de eikel verstopt en een hert dat hem bijna op eet.

Geschiedenis Magazine

Verder zit er weinig diepgang in dit boek. Er is geen extra informatie over de eikel of over eikenbomen. Een gemiste kans. De eikel wordt naarmate het verhaal vordert een eikenboom, maar er wordt niet beschreven hoe dat in zijn werking gaat.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles