'Pak me in voor kerst'

Dinsdag, 28 december, 2021

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Dana studeert rechten aan de universiteit van Utrecht en heeft tijdens de kerstvakantie een bijbaantje in de cadeau shop The Beehive die van haar tante Loes is. Verkleed als elfje helpt zij de klanten. Ze kan de afleiding goed gebruiken, aangezien haar ex-vriend haar kortgeleden heeft gedumpt.

Vlak voor Kerst komt er in de winkel een onvriendelijk, maar desondanks knappe uitziende man naar Dana toe die per direct haar baas tante Loes wil spreken. Hij blijkt de manager van de Bijenkorf van enkele straten verderop te zijn en eist dat tante Loes de naam van haar winkel verandert. Zij heeft de winkel echter al dertig jaar en weigert dat pertinent, ondanks de dreiging van een rechtszaak tegen haar. Als Dana Matt later op de dag na het werk tegenkomt en hij een stuk vriendelijker is, valt het Dana op dat Matt haar leuk vindt. Ze komt op het idee om Matt te verleiden om op deze manier ervoor te zorgen dat hij de winkel van haar tante met rust laat en geen rechtszaak begint. Echter verloopt dit idee niet geheel volgens plan.

Dana is een grappig personage met heerlijke dosis zelfspot. Ik moest erg lachen tijdens haar eerste ontmoeting met Matt Wilson, ze neemt geen blad voor haar mond en is erg ad rem. Dana vindt hem, ondanks dat zij hem er leuk uit vindt zien, een vreselijk onsympathieke man, vooral als zij van zijn plannen hoort. Ze besluit haar tante te helpen. Ondanks dat Matt Wilson in eerste instantie een enorme hork lijkt, kreeg ik toch al gauw sympathie voor hem vanwege de druk die zijn werkgever op hem legt en nog meer als je achter de reden komt waarom hij vanuit de VS naar Nederland is verhuisd.

De verleidingstechnieken van Dana om Matt op andere gedachten te brengen zijn af en toe hilarisch, ik schoot regelmatig erg in de lach. Matt weet niet wat hem overkomt als de eerst zo bitse Dana ineens heel vriendelijk en verleidelijk is, maar hij is opgelucht dat ze haar mening over hem blijkbaar heeft bijgesteld. Dana ziet hem echter nog steeds als de tegenstander die haar tantes winkel weg wil hebben. Tot haar verbazing begint ze Matt echter steeds sympathieker te vinden naar mate ze elkaar vaker zien.

Schrijven Magazine

Pak me in voor Kerst is een heerlijk verhaal vol romantiek. De aantrekkingskracht tussen Matt en Dana spat van de pagina’s af. Ik kon gewoonweg niet stoppen met lezen. Ik moest en zou weten hoe het tussen Dana en Matt zou aflopen. Naast romantiek bevat de novelle alle ingrediënten die het verhaal een echt kerstgevoel geven. Ik heb er enorm genoten en ik hoop dat de schrijfsters Lizzie van den Ham en Olivia Hill nog vaker zullen gaan samenwerken. Ik geef Pak me in voor Kerst graag 4 sterren.

Jeanine

Eerder verschenen op Perfecte Buren.