The Demigod Diaries

Zaterdag, 26 februari, 2022

Geschreven door: Rick Riordan
Artikel door: Joost Zuijderduijn

Er zijn nog steeds coole halfgoden

[Recensie] In deze bundel van verhalen over de Helden van Olympus leer je je favoriete halfgoden nog beter kennen! Lees het dagboek van Luke Castellan, een verhaal over Percy en Annabeth die de staf van Hermes moeten vinden, Leo Valdez die Camp Halfblood binnen een uur moet redden van een enorme explosie en een bijzonder verhaal die niet door Rick Riordan zelf is geschreven…

Rick Riordan is mijn favoriete schrijver en hij weet me met elk boek te plezieren. De serie van Percy Jackson vond ik geweldig en daarna kon ik vrolijk verder met Helden van Olympus. Na het lezen van het laatste deel was ik helemaal kapot. Wat kon ik nu nog meer lezen over alle coole halfgoden? Gelukkig was er The Demigod Diaries, een paar korte maar leuke verhalen over de Griekse en Romeinse helden.

Naast de mooie extra’s in dit boek (wat tekeningen en puzzels/opdrachten) zijn de verhalen van topniveau. Het boek begint met een voorwoord van Rick Riordan, meteen al een hilarisch begin van dit boek. Het eerste verhaal gaat over Luke Castellan. Luke Castellan is een groot personage in de serie van Percy Jackson & De Olympiërs en ik vroeg me altijd al af wat er in zijn hoofd omgaat. Nu heb ik daar antwoord op! Luke heeft zijn avonturen van vroeger (voordat hij Kamp Halfbloed bezocht) verteld in dagboekvorm. Ik vond het erg gaaf om te lezen hoe Luke dacht, want je merkt al hoe hij zal worden in de toekomst. Daarbij bevatte dit verhaal lekker veel actie en werden de personages van de ene naar de andere vechtscène geworpen.

Daarna is het de beurt aan Percy en Annabeth. Ze worden ruw verstoord door Hermes en moeten zijn staf vinden. Aangezien je nu leest over Percy, kom je weer genoeg sarcastische opmerkingen tegen en ik heb enorm genoten tijdens het lezen van dit verhaal. Achteraf is er nog een interview met George en Martha, de slangen van Hermes. Dit was echt zo grappig! Het is leuk om te zien dat Rick Riordan zelfs zulke kleine personages in de schijnwerpers zet. Daarna lees je over een avontuur met Leo Valdez, die ik ietsjes minder vond.

Sociologie Magazine

Als afsluiter lees je het verhaal Son of Magic, maar dit boek is niet door Rick Riordan geschreven, maar door zijn zoon! Rick vertelt eerst dat de serie Percy Jackson is ontstaan door zijn zoon, omdat zijn zoon ook dyslexie en ADHD heeft. Rick hoopte dat zijn zoon nog geïnteresseerd zou zijn in mythologie en lezen, en voor hem bedacht hij het verhaal Percy Jackson & De Olympiërs. Zijn zoon is nu zo enthousiast over boeken (ondanks zijn dyslexie en ADHD) en is zelf al aan het schrijven geslagen. Son of Magic is zijn eerste verhaal en Rick heeft het in deze verhalenbundel gestopt. Wat een topvader is die Rick Riordan toch ook! Son of Magic vond ik een erg interessant verhaal en de schrijfstijl is zeker anders dan die van Rick Riordan, maar is ook heel pakkend en geeft wat nieuwe informatie over de halfgoden.

The Demigod Diaries zou je kunnen lezen na het eerste deel van Helden van Olympus. Het is een fijne toevoeging aan de Demigod-wereld en hierna wil je alleen nog maar meer boeken van Rick Riordan lezen! Deze mix van puzzels, tekeningen en verhalen is een prima combinatie en hoort gewoon bij je collectie van Rick Riordan-boeken!

Eerder verschenen op Nerdy geeky fanboy

Boeken van deze Auteur:

De toren van Nero

De tombe van de tiran