Verlies me. Niet.

Zaterdag, 18 september, 2021

Geschreven door: Laura Kneidl
Artikel door: Demi Stein

Tweede deel in een mooie duologie

[Recensie] In deel één worden we achtergelaten met een enorme cliffhanger waardoor je wel ‘verplicht’ bent om verder te gaan lezen in deel twee. Want hoe zal de relatie tussen Sage en Luca gaan aflopen?!

Zoals we weten is Sage nooit echt gelukkig geweest totdat ze Luca ontmoette. Door hem durft ze zich open te stellen voor een lang en gelukkig leven. Tot dat het moment komt dat haar geschiedenis haar weer in begint te halen. Hoeveel stress en angsten ze ook heeft, dit grote geheim durft ze nog steeds niet aan Luca toe te vertrouwen. Ze besluit daarom afstand te gaan nemen, maar Luca neemt daar geen genoegen mee. Wanneer haar geschiedenis dan letterlijk voor de deur staat is ze wel verplicht om haar geheim met Luca te delen. Zal er genoeg liefde tussen deze twee mensen zijn, om verder te kunnen gaan met elkaar ondanks Sage haar geschiedenis?

Laura Kneidl (1990), geboren in Erlangen, Duitsland, schrijft over het dagelijkse leven, uitdagingen en de liefde. Ze studeerde bibliotheek- en informatiemanagement in Stuttgart. In 2009 begon ze aan haar eerste roman. Met Verlies me. Niet.

Deel twee start waar deel één geëindigd is, waardoor je direct weer in het verhaal zit en het liefst het boek in één ademteug uit wilt lezen. Want van dit koppel moet je gewoon weten hoe het zal eindigen.

Wordt Vervolgd

Deel één vond ik fantastisch, deel twee des te beter. Dit new adult verhaal bevat precies wat je verwacht in een new adult. Romantiek, een hedendaags probleem, jonge mensen. Het verhaal wordt dan ook op een hele geloofwaardige en realistische manier geschreven waardoor het voor jong volwassene ook herkenbaar zal zijn.

De schrijfstijl van Laura Kneidl is heel toegankelijk maar ook heel mooi. Het is goed te volgen en bevat geen extra poespas. Het staat er zoals het is.

De personages zijn enorm interessant om over te lezen. Door hun hedendaagse problemen ga je gemakkelijk met deze personages meeleven wat er bij mij voor zorgde dat ik dit koppel het beste van de wereld gun. Ze zijn zo’n leuk stel samen, brengen het beste bij elkaar naar boven en zijn heerlijk liefdevol. Het verhaal wordt hierdoor enorm meeslepend wat ervoor zorgt dat je het boek niet graag neerlegt.

Het verhaal steekt goed in elkaar. Het zit uiteraard vol met liefde, maar door Sage haar geheim wordt het verhaal ook spannend. Let wel op dat voor sommige mensen Sage haar geheim nogal heftig kan zijn, denk hierbij aan seksueel misbruik en mishandeling.

Eerder verschenen op Meer Boeken Blog