Wereldsoepen

Zaterdag, 6 maart, 2021

Geschreven door: Sophie Dupuis-Gaulier
Artikel door: Jeanette van de Lindt

Maaltijdsoepen van over de hele wereld

[Recensie] De boeken van culinair styliste en kookboekenschrijfster Sophie Dupuis-Gaulier zijn vaak internationaal georiënteerd. De titel ‘Wereldsoepen’ is dan ook juist gekozen. We maken soepen uit de hele wereld. Van de klassiekers uit de Franse keuken tot Italiaanse minestrone, Marokkaanse harira en pompoensoep met Morbier. Het zijn stuk voor stuk hartverwarmende maaltijdsoepen uit alle windstreken.
In het hoofdstuk creatieve soepen staan recepten waar zelfs de doorgewinterde soepkokers weer even mee vooruit kunnen. Van bloemkool-kaassoep met ravioli, wortelsoep met lavendel tot spruitjessoep met cider en rookworst. Wereldsoepen is een groot boek met duidelijke recepten en veel smakelijke foto’s van het eindresultaat. In de index is te zien uit welk land het recept komt.

Wereldsoepen is een boek met een zachte cover. Het blijft openliggen als je ermee aan de keukentafel zit en dat is verdraaid handig. De foto’s van de soepen beslaan een hele pagina. Op de andere pagina staat het recept en zoals we gewend zijn van Sophie Dupuis-Gaulier zijn die recepten kort en bondig.

Liefhebbers van soep die eens iets bijzonders willen maken komen ruim aan hun trekken. Het boek sluit af met een uitgebreid register op ingrediënt.

Boekenkrant

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl

Boeken van deze Auteur:

Wereldsoepen

Wereldhapjes