‘Zand erover 1: Toeval’

Dinsdag, 30 november, 2021

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Roos van Vlierden heeft een bijzonder beroep, ze is uitvaartverzorger. Samen met haar vader en Luus, een vriendin van haar overleden moeder, runt ze Decoro Vale, een klein uitvaartbedrijf. Roos is bijna dertig en single, ze vindt dat geen enkel probleem. In haar vrije tijd doet ze voor haar bejaarde onderbuurvrouw, mevrouw Roelofs, regelmatig de boodschappen en gaat ze met haar hondje wandelen.

Na de onverwachte dood van deze vrouw blijkt dat Roos een van de erfgenamen is. Ze erft het hondje én ze erft ook een bedrag van tienduizend euro. Maar daar moet ze wél wat voor doen! Ze zal vijf keer op date moeten gaan met de kleinzoon van mevrouw Roelofs. Dates die door de oude dame zijn geregisseerd. Ze was er namelijk van overtuigd dat de twee voor elkaar gemaakt zijn. De kleinzoon, Jurre, erft eveneens tienduizend euro wanneer hij de vijf dates met Roos heeft gehad.

Zowel Jurre als Roos vindt het zonde van het geld om te weigeren en met frisse tegenzin beginnen ze aan de dates. Er staan achtereenvolgens de volgende afspraken gepland: een kanotocht, een etentje, een schildercursus van een dag, een dagje naar een pretpark en een weekend naar Rome. Alles is volledig verzorgd en betaald. De twee hebben werkelijk helemaal niets met elkaar gemeen, het zijn elkaars tegenpolen, de dates zijn dus gedoemd om te mislukken. Of niet?

Het verhaal is een beetje voorspelbaar maar wel ontzettend leuk geschreven. Het leest dus als een tierelier en je vliegt door het verhaal. Toeval is het eerste deel uit de trilogie Zand erover. De andere twee delen heten Toekomst en Toegift, ik hoop dat ze net zo leuk zijn als dit verrassende eerste deel dat ik graag met drieënhalve ster beloon.

TijdvoorTijdschriften

Jeannie

Eerder verschenen op Perfecte Buren.