Zomer met muis

Zaterdag, 30 juli, 2022

Geschreven door: Pauline Baartmans
Artikel door: Katelijne van Alem

“Lekker dobberen in zee, gelukkig is de zwemband mee”

[Recensie] Muis en Beer beleven allerlei avonturen deze zomer! Zo gaan ze spelen bij de zee met hun zwemband, maken ze ijsjes en bouwen ze een fort! Wat vinden ze bij de zee? Schelpjes en wier, het wier lijkt wel op kleine slangetjes!

Door de zes korte verhaaltjes kom je samen met je kind helemaal in het zomergevoel!

Spelen
Het plezier rondom het spelen in de zomer staat voorop in de verhaaltjes. Heerlijk om te zien hoe er van limonade ijsjes gemaakt worden en wat er allemaal gebruikt kan worden als zwembadje. Je krijgt eigenlijk zelf ook gelijk zin om aan de slag te gaan en deze avonturen te beleven.

Het boek is van stevig karton, waardoor het tegen een stootje kan. Het kan meegenomen worden in de picknickmand of in een tas, zodat je het naast in je eigen huis of tuin, ook op andere plekjes kan voorlezen.

Op rijm
Pauline Baartmans heeft de verhalen in een prettig ritme geschreven, alles op rijm. Daardoor leest het fijn voor. De illustraties zijn vrolijk, vriendelijk en speels. In de illustraties beleef je eigenlijk alles uit de verhalen mee. De avonturen zijn ook haalbaar om zelf te beleven, wat ik persoonlijk prettig vindt. Je kind kan samen met jou ideetjes opdoen en ook echt uitvoeren.

Twee verhaaltjes spelen bij zee af. Niet iedereen heeft natuurlijk een zee in de buurt, maar die verhaaltjes kunnen gekoppeld worden aan een vakantiedag of bijvoorbeeld wanneer je naar een meertje of een zwembad gaat.

Met dit boek staat plezier en avontuur voorop!Leesfragment

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Ons Amsterdam