'Zwarte golven'

Woensdag, 11 september, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Na een paar flutbaantjes bij diverse uitzendbureaus, krijgt Tim een voorstel dat hij niet kan weigeren. Julia kent hij van zijn vorige reis en zij solliciteerde op een functie als au pair op een zeiljacht van een miljonair. Ze gaan een reis maken naar Corfu en de dochters stappen halverwege de reis ook aan boord. Of Tim ook mee wil? Ja natuurlijk! Zeilervaring niet vereist, gelukkig maar want dat had hij ook niet. Robert zou ze alles bijbrengen. Waarom zou je niet meegaan als je een dergelijk voorstel in je schoot geworpen krijgt?

Maar al snel komen er twijfels. Leugens, verdraaiingen, enorme narcistische trekjes en Robert’s overmatige alcoholgebruik zijn voor Tim aanleidingen om zich niet meer zo relaxed te voelen. Zijn onderbuikgevoel blijkt hem niet in de steek te laten. Maar de leuke en fantastische ervaringen die zeer zeker ook aanwezig zijn tijdens deze reis, maken dat hij toch vaak het voordeel, van de twijfel geeft t.a.v. Robert. Zo zwemt hij met dolfijnen en walvissen en bezoeken ze de leukste havens en stadjes. Zo voelt hij zich één met de natuur en geniet hij volop van de rust op het water. Maar Robert valt steeds vaker door de mand en Tim checkt de leugens bij Julia. Dit resulteert in een spannend einde.

Ik zat er direct in, om het zo maar te zeggen. Vlotte schrijfstijl. Veel dialogen en veel informatie. Het is te mooi om waar te zijn dat je een dergelijk voorstel krijgt en omdat je weet dat het waargebeurd is, stel ik me voor wat ik zou doen in Tims situatie. Spannend. Maar je laat je gauw intimideren door een succesvol iemand. En je stopt de onderbuikgevoelens weg. Je wilt weten hoe het zit.

Welke leugens heeft hij verteld en hoe komt hij met deze verhalen weg? Zoveel mensen doen zich anders voor dan ze werkelijk zijn. Kennen we niet allemaal wel een verhaal met dit thema? De vraag over dit boek of het wel een thriller is en niet een reisverhaal kan ik kort beantwoorden. Jazeker is dit in mijn ogen een thriller. Spannend, levensbedreigend en onvoorspelbaar. Een debuut met veel potentie! 4 sterren.

Sociologie Magazine

Linda

Eerder verschenen op Perfecte Buren.