29 seconden

Vrijdag, 6 maart, 2020

Geschreven door: T.M. Logan
Artikel door: Claudia van Koolwijk

Een ontzettend spannend verhaal

[Recensie] 29 seconden is het tweede boek dat in Nederland is verschenen van auteur T.M. Logan en persoonlijk vind ik deze nog beter dan zijn debuut Leugens.

In het verhaal maken we kennis met Sarah die probeert carrière te maken aan de universiteit. Hierbij wordt ze echter dwarsgezeten door haar baas, en tevens een machtig man op de universiteit, die haar intimideert. Wanneer ze op een dag voorkomt dat een meisje wordt ontvoerd, krijgt ze van diens vader het aanbod waardoor ze voor altijd van haar baas kan afkomen. Hiervoor is enkel een telefoontje van 29 seconden nodig.

Toen ik las waar dit verhaal over ging was mijn aandacht meteen getriggerd. Bovendien heb ik erg genoten van Leugens, waardoor dit boek meteen op mijn leeslijst ging. Eenmaal in handen kon ik dan ook niet wachten totdat ik kon beginnen met lezen. En ik kan wel stellen dat ik daar totaal geen spijt van heb gehad. Wat heeft Logan weer een fantastisch boek geschreven, als lezer ga je zo op in het verhaal dat je helemaal meeleeft met Sarah en ik kreeg zelfs de neiging om haar baas persoonlijk van kant te maken.

Naast het feit dat het natuurlijk erg goed geschreven is, is het ook een onderwerp wat regelmatig het nieuws haalt. Het is bijna niet voor te stellen hoeveel werknemers dagelijks nog geïntimideerd worden door een leidinggevende. Hierdoor werd het boek nog een stuk boeiender, juist doordat het iedereen kan overkomen.

Boekenkrant

Toch is het ook wel echt een fictieve thriller, aangezien ik de kans niet erg reëel acht dat iemand daadwerkelijk de kans krijgt die Sarah is aangeboden. Dit neemt niet weg dat je als lezer wordt meegenomen in een ontzettend spannend verhaal, waarvan je heel graag de ontknoping wilt weten. Voordat je bij de ontknoping bent, heeft de auteur echter nog een aantal interessante wendingen voor je in petto. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek met 5 sterren beoordelen, aangezien het lang geleden is dat ik een thriller heb gelezen die me zo kon bekoren als 29 seconden.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Leugens

29 seconden