Bewaak mijn hart

Vrijdag, 25 februari, 2022

Geschreven door: Sanne Hillemans
Artikel door: Peggy Van Aert

Een rustig en onbezonnen leven ?

[Recensie] Hoe eenvoudig, onbezonnen en vrij kan het leven van een twintiger zijn. Noraly Winters is in de fleur van haar leven. Een paar avonden per week werkt ze in haar favoriete café en daarnaast heeft ze een ‘volwassen’ baan bij een bank. Maar dit is maar schijn. Ze wordt overal gevolgd. 24/7 wordt ze beveiligd tegen de vijanden van haar vader, die opereert in het criminele circuit. Ze negeert haar beveiligers, zoals haar opgedragen werd. Maar dan krijgt ze het bericht dat er een nieuwe beveiliger wordt ingeschakeld: Chris. Zijn knappe en mysterieuze verschijning, in combinatie met zijn doordringende blik, kan ze onmogelijk negeren.

Opnieuw weet Hillemans te verrassen met het kader, met de leefwereld en de omstandigheden waarin dit verhaal zich afspeelt. Het leven van een jonge twintiger, bestaande uit werken, vrienden en feesten, wordt zeer mooi in beeld gebracht. Je zit onmiddellijk mee in de juiste sfeer, en wanneer Noraly de eerste keer in contact komt met Chris, voel je echt de elektriciteit die er tussen de twee hangt. Zoals in al haar voorgaande boeken, schrijft ze opnieuw over gebroken personages. Mensen die een verleden met zich meedragen. Ze weet dit zoals steeds zeer mooi te vervatten in een compleet andere setting. Deze vernieuwing die ze steeds weer weet te brengen in haar verhalen is top.

Verschillende thema’s
Doorheen heel het verhaal komen er verschillende thema’s aan bod. Deze zijn zeer mooi verweven met elkaar. Knetterende romantiek, een vleugje erotiek, spanning, en dat omringd door thema’s als vriendschap, relaties, familiebanden en vertrouwen. Waar ik in het vorige boek, Mag ik bij jou, een beetje op mijn honger bleef zitten, was er in dit boek veer meer diepgang in de thema’s. De thema’s dragen rechtstreeks bij tot de kracht van het verhaal. Ze krijgen allemaal de nodige aandacht en dat gecombineerd met de mooi uitgewerkte personages maakt het een zeer mooi geheel.

Spannende ontspanning of ontspannende spanning
Emoties zijn op alle vlakken aanwezig. De vlotte en frisse pen van de schrijfster laten je meevoelen met de personages. En dit in alle opzichten. De erotische en romantische spanning tussen Chris en Noraly. De spanning in de relatie tussen Noraly en haar vader. Het criminele milieu waarin de vader van Noraly zich bevindt en het verleden van Chris.

Boekenkrant

Het verhaal heeft me laten genieten. Ik leefde echt mee met de verschillende personages en hun gevoelens. Hillemans had me helemaal meegenomen in hun leefwereld en liet me op het einde achter met een zinderend slot. Het boek geeft je spanning en ontspanning. Lever je over aan het verhaal en aan de gevoelens van Noraly en Chris en geniet met volle teugen van hun verhaal. Ik geef dit boek 4 dikke sterren.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Aan de hand

Bewaak mijn hart

Mag ik bij jou