'Bram en het droomengeltje'

Woensdag, 7 oktober, 2020

Geschreven door: Lucinda Riley
Artikel door: Perfecte Buren

Wat super gaaf om te zien dat er een kinderboek van Lucinda Riley uit is. Ik zelf heb de Zeven Zussen serie van deze schrijfster al gelezen en was enthousiast. Zo benieuwd of ze het boekenhart van mijn dochter ook voor zich wint met dit eerste deel in haar Beschermengeltjes reeks.

Wat een ontzettende mooie cover heeft dit boek. Britt is meteen gefascineerd door de gouden aspecten die mooi glinsteren. Op de voorkant zien we een jongen en een engeltje. Wij denken dan meteen dat dit Bram en het droomengeltje zijn zoals de titel aangeeft. Leuk om er meteen een beeld bij te krijgen. We vinden de cover al mooi maar de illustraties aan de binnenkant zijn zeker ook een lust voor het oog. Mooie zachte kleuren worden gebruikt en de tekeningen zijn goed gedetailleerd. Sommige zijn in zijn geheel een illustratie, andere pagina’s bevatten kleine prentjes. Allen even mooi uitgewerkt.

In dit verhaal verhuizen we samen met Bram en zijn vader en moeder mee naar het platteland. Ze gaan van een kleine flat naar een mooi huis met heel veel ruimte eromheen waar Bram kan spelen. Wanneer hij de eerste nacht gaat slapen wordt hij wakker van een raar geluid. Hij ziet een groot geel/oranje oog bij zijn raam en is meteen bang voor dit monster.
Ik merk tijdens het lezen van dit stuk dat Britt ook die angst voelt. Je ziet alleen het oog, waardoor je er verder geen beeld van kan maken. Hierdoor loopt de spanning goed op. Wanneer Bram voor de tweede nacht achter elkaar oog in oog komt te staan met dit “monster” komt droomengel Lot in het verhaal. Zij krijgt in de lucht de hulpvraag van Bram door en komt via de wolkjes naar beneden om hem te helpen.

Hadden we dit boek maar eerder gehad! Britt is een hele tijd bang geweest in het donker. En dit boek was dan zeker weten een handvat geweest in het verhelpen van dit probleem. Lot de droomengel legt uit hoe dromen werken en dat het vaak gewoon onze gedachten zijn. Zeker een aanrader voor ouders met kinderen die bang zijn voor of in het donker.
Wanneer Lot in het verhaal komt ga je langzaam naar een oplossing toe. Hierdoor komt de spanning even op zijn hoogst en vervolgens komt er een mooi einde aan dit verhaal.

Boekenkrant

Wij hebben achterin het boek gezien dat er nog meer boeken uitkomen in deze Beschermengeltjes reeks van Lucinda Riley. Wij gaan hier zeker naar uitkijken want dit eerste deel heeft onze verwachtingen helemaal waar gemaakt.

Wij geven dit boek 5 sterren. Het verhaal wordt mooi opgebouwd. We gaan van een probleem naar een oplossing en op het einde is iedereen tevreden. Daarbij zijn de illustraties een lust voor het oog.

Ramona

Eerder verschenen op Perfecte Buren.