Einsteins gelijk

Donderdag, 10 maart, 2016

Geschreven door: Govert Schilling
Artikel door: Erwin Boutsma

Compact boekje over zwaartekrachtsgolven

[Recensie] Govert Schilling bracht deze week het vierde boekje in zijn ABC-reeks uit, waarin hij dit keer beknopt uitlegt waarom iedereen zo opgewonden is over de zwaartekrachtsgolven.

Govert Schilling lijkt soms alomtegenwoordig. De astronomie- en ruimtevaartjournalist bouwt met populair-wetenschappelijke artikelen, televisie-optredens en boeken gestaag aan zijn merk. Dat is niet erg, want Schilling, ook auteur voor Technisch Weekblad, weet waarover hij het heeft en draagt dat uit met het aanstekelijke enthousiasme dat we van een wetenschapspopularisator mogen verwachten.

De laatste bijdrage aan zijn oeuvre betreft het boekje ‘Einsteins gelijk – Een abc van zwaartekrachtgolven’, waarmee Schilling handig meelift op de zeldzame aandacht die het publiek nu lijkt te hebben voor een complex onderwerp als zwaartekrachtgolven.

Einsteins gelijk, een abc van zwaartekrachtgolven (vanaf nu te koop voor € 7,95) is het vierde deel van een serie waarin Schilling astronomie- en fysica-onderwerpen behandelt. Dat hij daarbij precies weet te balanceren tussen ‘niet te makkelijk’ en ‘niet te moeilijk’ toont zijn talent als wetenschapsjournalist.

Kookboeken Nieuws

Eerder verschenen in Technisch Weekblad


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.