Gehakt

Zaterdag, 12 oktober, 2019

Geschreven door: Sophie Matthys
Artikel door: Jeanette van de Lindt

Simpel en geschikt voor de doordeweekse dag

[Recensie] Gehakt is en blijft onverminderd populair. Het is niet alleen goed betaalbaar maar je kunt er heel veel totaal verschillende gerechten mee maken en vaak nog simpel ook. Bovendien is gehakt er in veel soorten zodat je kunt variëren wat smaak betreft. En zeker als je een gehaktmolen hebt want dan kun je het wat grover malen of je vleessoorten naar eigen keuze met elkaar mengen. Het boekje Gehakt. Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken laat in 55 recepten zien hoe gevarieerd je kunt koken met gehakt.

Varkensgehakt

Eerst krijgen we een kort overzicht van de soorten gehakt want er is nogal een verschil tussen bijvoorbeeld varkensgehakt en kipgehakt. Niet alleen wat betreft smaak en wijze van bereiden maar ook de hoeveelheid vet scheelt nogal. En juist dat vet is in sommige gerechten onmisbaar dus de juiste gehaktsoort kiezen is belangrijk.

Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen want bij alle recepten staat welk gehakt je het best kunt gebruiken. We beginnen met het hoofdstuk balletjes. Daarna volgen ovenschotels, stoofpotten, pasta, burgers en co., taco en als laatste pie. We zien recepten van bekende gerechten maar het is altijd leuk om weer eens een andere variant te proberen. En uiteraard zijn er recepten die je wellicht nog nooit gemaakt hebt zoals gehaktballetjes van everzwijn met cognacroomsaus of balletjes van kalkoengehakt met bloemkoolvulling. Heerlijke stoofpotten en pasta’s. De ravioli met kalfsgehakt en erwtjes gaan we zeker een keer proberen.

Technisch Weekblad

Maar ook de kipburger met bacon en de wrap met gekruid Italiaans gehakt zien er heerlijk uit. In het hoofdstuk pie lonken de Indische samosa en de pie met witte kool en gehakt.

Veel van de recepten zijn simpel en uitstekend geschikt voor een doordeweekse dag. Gehakt is altijd lekker en met dit boekje doe je weer eens nieuwe inspiratie op. Het boekje is met zorg samengesteld en voorzien van smakelijke foto’s.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.

Boeken van deze Auteur:

Scampi

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Kip

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Curry's

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Gehakt

Auteur:
Sophie Matthys
Categorie(ën):
Kookboeken

Gehakt