Instappen maar!

Zaterdag, 2 november, 2019

Geschreven door: Vivian den Hollander, Dagmar Stam
Artikel door: Denise de Groot

Ga je mee op reis?

[Recensie] Toet toet! Lisa loopt met mama naar school en ziet een gele bus. Daar zou Lisa ook wel in willen rijden.

Op school aangekomen vertelt de juf dat er een nieuw thema is. Namelijk het thema reizen. Meteen vertellen de kinderen over hun ervaringen met reizen. Jimmy is naar Schiphol geweest en Marieke naar de camping op Frankrijk. Simon gaat altijd skiën.

Lisa zit in de kleuterklas en dit boek is ook zeker geschikt om aan kleuters voor te lezen. De illustraties zijn heel herkenbaar voor de kinderen. Lisa mag na de kring al snel gaan kiezen wat ze gaat doen en ook dit is herkenbaar voor jonge kinderen.

Veel kinderen vervallen in een bepaalde rol. Zo is Jimmy de conducteur en zitten er veel passagiers in de trein. De passagiers zeggen op verschillende manieren goedendag. Marieke kan dat al in het Frans en Habib doet het in het Marokkaans. De rest van de kinderen spelen onder andere dat ze naar een camping gaan.

Geschiedenis Magazine

Aan het einde van het thema mogen de kinderen zelfs op reis! Met de echte gele bus die Lisa al onderweg naar school zag.

Dit boek is leuk om voor te lezen aan kinderen van 4 tot 6 jaar oud. Het verhaal draagt bij aan de woordenschat en de illustraties nodigen uit om met het kind in  gesprek te gaan. Er komen verschillende voertuigen in voor, maar ook diverse bestemmingen.

In de klas van Lisa zitten verschillende culturen. Erg leuk, want deze kinderen hebben andere ervaringen met reizen en vertellen hier ook over.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: