Kermis in de nacht

Zaterdag, 12 december, 2020

Geschreven door: Gideon Sterer
di Mariachiara Giorgio
Artikel door: Katelijne van Alem

“toen het donker werd namen zij hun kans” 

De auteur 

[Recensie] Gideon Sterer groeide op in de bossen van de staat New York. Niet al te ver weg hadden zijn ouders een natuurontdekkingscentrum waar hij na sluitingstijd rond zou rennen en de dieren uitliet.

Nu woont hij in de Hudson Valley , rondom honden en rotsen. Hij houdt van voetbal, boogschieten en speciale plaatsen waar werelden zich vermengen. 

De illustrator

Het Weer Magazine

Mariachiara Di Giorgio werd geboren in Rome in 1983. Ze studeerde illustratie aan de IED in Rome en zette haar studie voort in Parijs aan de ENSAD. Tijdens haar schooltijd begon ze te werken als cartoonist voor FAO, als storyboard-artiest en conceptontwerper voor films en commercials. Haar redactionele carrière begint in 2012 en ze illustreert enkele boeken van Gianni Rodari voor Editori Internazionali Riuniti. Haar werken zijn tentoongesteld op meerdere illustratoren-tentoonstellingen.

Verhaal 

Er staat een kermis aan de rand van het bos. De hele dag is het er feest geweest.  Aan het eind van de avond gaan de mensen naar huis; de lichten gaan uit en het lawaai verstomt.
Maar niet voor lang!
De dieren uit het bos willen op hun beurt plezier maken in dit kleurrijke fantasieland. Ga met ze mee en maak een wilde rit door deze magische, prachtige kermis in de nacht!

Kermis

Ben jij weleens naar een kermis geweest? Misschien herken je de attracties en het eten dat langskomt in dit mooie boek. Zoals de zweefmolen of de botsauto’s? Wat vind jij van de kermis?

Toneel

Het verhaal uit het boek  zou je thuis kunnen naspelen! Maak samen een kraampje waar je tickets verkoopt en bouw een mooie attractie van stoelen, tafeltje en doeken in de kamer! Je knuffels of poppen kunnen misschien wel een ritje maken in je eigen attractie, veel plezier!

Vormgeving  

Een sfeervol en magisch boek. De kaft spat ervan af, de draaimolen ligt er in een mooi glanzende print bovenop. Dit volledig geïllustreerde boek is voor vele leeftijden mooi. Voor echt jongere kinderen is het soms fijn om wat toe te lichten, maar ieders fantasie wordt in dit boek geprikkeld. Dit maakt het ook zo wonderlijk, zodat je het verhaal allemaal op je eigen manier kunt beleven.

Het verhaal is gedetailleerd uitgewerkt in de prenten en zo perfect te volgen. De kleuraccenten zijn mooi, je zit hierdoor helemaal in het verhaal. De afwisseling tussen paginagrootte en kleinere illustraties is prima op elkaar afgestemd.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles