Lore

Zaterdag, 12 februari, 2022

Geschreven door: Alexandra Bracken
Artikel door: Demi Stein

Griekse Goden gecombineerd met fantasy

[Recensie] Elke zeven jaar is er de ‘jacht’. Dit is een straf voor de negen goden die Zeus hebben verraden. Tijdens de jacht moeten zij zeven dagen lang als stervelingen op de aarde leven, de afstammelingen van de helden staan vervolgens klaar om hen op te jagen.

Lore Perseous heeft besloten om hier niet meer aan mee te doen. Ze is als enige over van haar familie, die vermoord zijn door een rivaliserende bloedlijn. Maar wanneer de jacht weer opnieuw losbarst, zijn er twee deelnemers die haar opzoeken, waaronder een oude vriend. Lore zwicht voor de druk en besluit om tijdens deze jacht haar familie te gaan wreken.

Trage opbouw
Lore is een boek waar je veel geduld mee moet hebben. De opbouw van het verhaal is erg traag en daarnaast ingewikkeld, doordat er vele namen en termen voorbijkomen. Dat zorgt ervoor dat je regelmatig in de war raakt, wat niet prettig leest. Personages krijgen meerdere namen, waardoor het lastig te volgen is en je regelmatig opnieuw moet nadenken over wie het beschreven stuk gaat. Het tempo van het verhaal ligt hierdoor laag.

Magisch
Ondanks dat het verhaal ingewikkeld aanvoelt met vele namen en termen, is de rest van de schrijfstijl van Alexandra Bracken juist prettig. Het voelt magisch aan en geeft een duidelijk en passende sfeer bij het verhaal, het leest daarnaast gemakkelijk weg en de zinnen lopen op een mooie manier in elkaar over.

Wordt Vervolgd

Alexandra Bracken is een Amerikaanse sciencefiction en fantasy auteur. Op haar negentiende is ze begonnen met het schrijven van haar eerste roman Brightly Woven, welke in 2010 is uitgegeven. Ze eindigde daarmee als derde in de GoodReads Choice Awards for Best Debut Author 2010.

New York
Wanneer je eenmaal doorhebt welke namen bij welk karakter horen en hoe deze wereld in elkaar steekt, is het zeker een interessante wereld om je in te bevinden. Het speelt zich af in New York en de ‘gewone’ mensen weten niets af van de bijzonderheden die er spelen. Dat maakt het zo interessant. Je weet dat het zich op de ‘gewone’ wereld bevindt, maar tegelijkertijd voelt het alsof je in een hele andere wereld zit.

Hoe verder je in het boek komt, hoe spannender het verhaal wordt. Als lezer heb je inmiddels door hoe de wereld in elkaar steekt en krijg je vermoedens over wat er gaat gebeuren. Bracken weet er een goede plottwist in te verwerken, die je niet ziet aankomen, wat ervoor zorgt dat het eindslot van het verhaal enorm spannend is. Met name de laatste 100 pagina’s zijn interessant, op dat moment leg je het boek liever niet meer weg.

Lore is een fantasy verhaal gecombineerd met de mythologie van de Griekse Goden. Je hoeft voor het lezen van dit verhaal geen verstand te hebben van de Griekse Goden, maar wellicht dat dit het verhaal wel interessanter maakt. Het boek is aan te raden bij fantasy-liefhebbers die houden van een tragere opbouw en verrassende plottwist.

Voor het eerst verschenen op Meerboekenblog2

Boeken van deze Auteur:

Lore

De overlevenden