Love Heart Lane 1 - Welkom thuis in Love Heart Lane

Dinsdag, 29 maart, 2022

Geschreven door: Christie Barlow
Artikel door: Jeannie Bertens

Oude liefde roest niet

[Recensie] Het eerste deel in een nieuwe feelgoodserie van Christie Barlow over een klein dorp in Schotland. Christie Barlow debuteerde met A Year in the Life of a Playground Mother in 2014. Ze gaf dat boek in eigen beheer uit, het werd een dusdanig succes dat ze er een contract bij een uitgever aan over hield. Haar grote doorbraak kwam met de serie Love Heart Lane waarvan er nu al acht delen zijn verschenen in Engeland en Amerika en er nog minstens twee op stapel staan. De vertaling is van Els van Son.

Na een dramatische gebeurtenis acht jaar geleden is Felicity – Flick – Simmons naar Londen gevlucht om haar wonden te likken. Maar nu keert ze voor een bezoek van twee weken terug naar Heartcross, het kleine gemoedelijke dorpje in de Schotse Hooglanden. Heartcross ligt geïsoleerd en is maar op één manier te bereiken, via een oude historische brug die bij hevige sneeuwval onbegaanbaar is. En laat het nu net sneeuwen als Felicity aankomt! De taxi zet haar vlak voor de brug af en Felicity gaat te voet verder.

Eenmaal thuis aangekomen bij haar moeder in het schattige huisje aan Love Heart Lane, blijkt dat de tijd in Heartcross niet stil heeft gestaan. Het huisje oogt verwaarloosd en het is er koud, de verwarming blijkt kapot te zijn. Ook de eens zo levendige theesalon die haar moeder en oma runden, is gesloten en maakt een troosteloze indruk. Felicity besluit haar moeder te helpen. Door de overvloedige sneeuwval raakt Heartcross afgesloten van de rest van de wereld. De voorraden kunnen niet worden aangevuld en de loodgieter kan niet komen om de verwarming te repareren. Samen met Hamish, de plaatselijke winkelier, verdeelt Felicity de voedselvoorraden over de bewoners. Ze haalt oude vriendschappen aan en voelt zich steeds meer thuis. Als ze nou ook maar die ene, heel speciale persoon, kan overhalen om haar te vergeven voor haar vlucht naar Londen, zou ze weer gelukkig kunnen worden. Maar helaas, die persoon blijft onvermurwbaar en met reden. En dan, na hevig noodweer, stort de brug helemaal in en zijn de dorpsbewoners op elkaar aangewezen om te overleven.

Christie Barlow heeft een vlotte schrijfstijl, ze laat het lieve dorpje voor je ogen tot leven komen. Haar hoofdpersoon Felicity – die nu weer gewoon Flick is geworden – heeft het hart op de juiste plaats en is een dame die van wanten weet. Barlow voert een groot aantal personen op in dit eerste deel, ze doet op een aangename wijze en met leuke (actie)scenes. De vaart zit er goed in, de gebeurtenissen wisselen elkaar in een aangenaam tempo af, het boek leest heerlijk weg. Welkom thuis in Love Heart Lane bezorgt je een paar uurtjes aangenaam leesplezier, het is een fijne feelgood. De drie sterren zijn daarmee dik verdiend.

Ons Amsterdam

Eerder verschenen op Perfecte Buren