Meneer Big en de grote storm

Zaterdag, 19 november, 2022

Geschreven door: Gitte Spee
Artikel door: Katelijne van Alem

“De harde wind blaast de deur meteen wijd open”

[Recensie] Olifant en meneer Big gaan samen bosbessen zoeken aan de rand van het bos. Daar aangekomen zijn ook vele andere dieren op zoek naar lekkere bosbessen. Dan begint er regen te vallen, in korte tijd regent het pijpenstelen.

Aangekomen in het huis van meneer Big begint het dak te lekken. Wanneer meneer Big op zoek gaat naar het lek, neemt een enorme windvlaag het dak en meneer Big mee! Helaas gebeurt waar Schaap bang voor is: Meneer Big wordt op zijn dak de zee over geblazen, hoe zal dit aflopen?

Illustraties
Dit boek staat vol prachtige illustraties. Op iedere dubbele pagina is steeds aan één kant een paginagrote illustratie te zien, welke deels doorloopt naar de andere pagina. Jonge kinderen blijven zo extra betrokken bij het verhaal en zien wat er gebeurd.

Zowel het verhaal als de tekeningen zijn hartverwarmend, de sfeer is spannend. Op de cover zien we al direct wat er aan de hand is: het dak van meneer Big waait rond, met Big erbij! Wanneer je het boek dan openslaat, zie je meneer Big verder rondvliegen over de zee!

In de illustraties zie je allerlei soorten dieren bij elkaar, zo zien we bijvoorbeeld een olifant, schaap en een schildpad. De dieren worden geaccepteerd zoals ze zijn en zijn er voor elkaar, erg prettig hoe dit verwerkt is en ook terug te zien is op de prenten.

Samen
Het samen zijn en denken aan elkaar krijgt in vele situaties in dit boek een mooie plek. Het start al bij het verzamelen van bosbessen, ieder dier krijgt bosbessen en niemand wordt vergeten!
Wanneer het heel hard gaat regenen, helpt olifant schildpad om snel de heuvel op te rennen. In het huis van meneer Big zorgt hij ervoor dat iedereen zich droog kan maken, hij heeft zelfs een zeem voor mevrouw Slang.

Wanneer meneer Big meegenomen wordt op het dak van het huis door een windvlaag, willen alle dieren hem helpen. Het roodborstje durft in de harde wind niet meer te vliegen en nestelt zich veilig in de wol van Schaap. Een mooi onderwerp om het over te hebben met de kinderen, met wie zijn we allemaal samen en hoe kunnen we elkaar helpen.

Een spannend, hartverwarmend avontuur.

LeesfragmentVoor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Heaven

Boeken van deze Auteur:

Aap & Mol op het toverstrand

Meneer Big en de grote storm

Bonkie is (niet) blij

Aap en mol in Museum Panorama Mesdag