Percy Jackson en de Olympiërs 5 - De laatste Olympier

Zaterdag, 3 november, 2018

Geschreven door: Rick Riordan
Artikel door: Joost Zuijderduijn

De Grote Voorspelling

[Recensie] Percy Jackson wordt binnen een week zestien, dus vindt Chiron dat het tijd is om de Grote Voorspelling te onthullen aan Percy. Hierin wordt verteld dat Percy het gevecht tegen de Titanen waarschijnlijk niet zal overleven. Terwijl de Griekse Goden strijden tegen de Titaan Typhon die vanaf de weskust van de Verenigde Staten naar New York dreigt te komen, worden New York en het Kamp aangevallen door Kronos, die in het lichaam zit van Luuk, waarvan niemand weet of hij ooit nog een goede halfgod kan worden. De berg Olympus is onbeschermd achtergelaten en het Kamp moet er alles aan doen om Kronos en zijn leger te stoppen. Percy heeft nog wel een idee hoe hij deze strijd kan winnen, maar de uitkomst van dit plan kan tegelijkertijd zijn ondergang betekenen…

Het vijfde deel van Rick Riordan is een perfecte afsluiter van de Percy Jackson-reeks. Alle mysteries worden opgelost, het einde is erg spannend en overtreft al je verwachtingen en alle puzzelstukjes worden eindelijk ingevuld. Er komen niet erg veel nieuwe personages in dit boek voor, maar bestaande personages worden nog beter uitgewerkt.
Een nadeel van dit boek vond ik de vele gevechten die plaatsvonden. In bijna elk hoofdstuk komt er weer een aanval van het leger van Kronos voor en daarbij vond ik de spanning iets minder worden.

Hoewel dit deel kleine nadelen heeft, kan ik het niet laten om het boek het maximum aantal sterren te geven. De Grote Voorspelling geeft al hoge verwachtingen voor het einde, maar ik had niet aan zien komen dat het zo goed in elkaar zou zitten. Dit boek gaat over moed, vriendschap en hoe het is om een echte held te zijn. En wat het boek nog extra leuk maakt, is dat er ook nog een vervolg komt, namelijk de serie Helden van Olympus!

Eerder verschenen op www.youngadultbooks.nl

Boeken van deze Auteur:

De toren van Nero

De tombe van de tiran