Wij blijven altijd bij elkaar

Zaterdag, 18 maart, 2023

Geschreven door: Steve Small, Smriti Halls
Artikel door: Jolanda Rovers

Een verhaal over liefde en vriendschap

[Recensie] Een lief boek van Smriti Halls, die al vele titels van kinderboeken op haar naam heeft staan. En ze zijn vertaald in meer dan 30 talen. Grote kans dus, dat je er al een in handen hebt gehad. Steve Small is de illustrator. Je kunt hem kennen van Kleine Jonathans’ grote dag. Ook in dit boek is hij weer zeer herkenbaar aanwezig met zijn lieve, grappige tekeningen over de vriendschap tussen een eekhoorn en een beer. Een vreemde combinatie? Aan een mooie vriendschap is nooit iets vreemd!

Het boek begint ermee dat Eekhoorn wel zin heeft in een feestje. Hij maakt plannen en Beer denkt goed met hem mee, maar ziet een kleiner feestje voor zich dan Eekhoorn. Die wil het groots aanpakken, met veel vrienden, heel veel eten en zelfs een bandje voor dansmuziek. In het hoofd van beer wordt het wel een heel groot feestje en hij weet niet zeker of hij dat wel zo leuk vindt. Hij maakt zich ineens grote zorgen. Maar Eekhoorn is niet te stuiten. Hij regelt van alles. Beer kijkt het aan en voelt zich ineens niet zo lekker worden. Hij wil eigenlijk liever gewoon naar bed.  

Beer probeert het
Maar een klein stemmetje in Beer zijn hoofd zegt dat er eigenlijk nog geen reden is om te gaan slapen. Misschien toch even proberen of het feestje leuk is? Hij begroet zijn vrienden en danst erop los. Maar… ineens voelt hij dat er iets niet goed is. Er mist iemand! Waar is Eekhoorn? Waar is zijn vriendje?
En dan blijkt waar echte vriendschap eigenlijk over gaat: er voor elkaar zijn, door dik en dun. Bij vallen en opstaan en nog meer.

Wij blijven altijd bij elkaar is een lief boek. Zeker als er eens getwijfeld wordt over de vriendschap met een vriendje of vriendinnetje. Mooi om dan aan de hand van dit verhaal over vriendschappen te praten. Wat betekent het eigenlijk en moet je er ook iets voor doen?
Het verhaal is op rijm en beide dieren hebben letterlijk een eigen stem: de woorden van Beer zijn vet gedrukt en die van Eekhoorn niet.

Leesfragment

— 

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Kookboeken Nieuws