Blogtour 'Angela & Emma'

Vrijdag, 4 september, 2020

Geschreven door: Alice Bakker
Elly Godijn
Artikel door: Perfecte Buren

Angela & Emma, Weerzien is de intro voor een gelijknamige roman die later zal verschijnen.

Angela en Emma zijn zussen, tweelingzussen. Ze zijn niet identiek, verschillen als dag en nacht maar zijn toch onafscheidelijk en elkaars beste vriendin. Op de middelbare school verandert dat. Met name Emma leert dat er buiten het gezin nog een hele wereld ligt en die wereld trekt haar. Op haar achttiende pakt ze haar spullen en vertrekt, ze wil haar ouders en haar zus nooit meer zien. Angela blijft achter, ze begrijpt er niets van, haar zusje, haar beste vriendin is voor altijd verdwenen. Het leven gaat door en Angela blijft onder de plak van hun overheersende moeder zitten. Ze is altijd single gebleven, heeft de ware nooit kunnen vinden.

Een zus van haar moeder gaat vijfentwintig jaar later op reis en komt onverwacht op die reis Emma tegen. Ondanks een belofte aan Emma om dat niet te doen, verklapt ze dat tóch aan Angela en haar ouders. Angela wil meteen op onderzoek uit maar voor haar ouders, met name haar moeder, hoeft dat niet. Emma heeft voor haar afgedaan. Angela zet echter door, ze gaat, zonder dat aan haar ouders te laten weten, op reis naar de stad waar Emma is gesignaleerd en probeert haar op te sporen. Maar Emma is daar duidelijk niet van gediend! Wat is er vijfentwintig jaar geleden gebeurd dat Emma zo’n ingrijpende beslissing heeft genomen? De auteurs houden de spanning er goed in, een mooie ontknoping volgt. Eentje die nieuwsgierig maakt naar het vervolg. Deze roman wordt in 2021 verwacht.

Alice Bakker schrijft het verhaal van Angela en Elly Godijn neemt het personage Emma onder haar hoede. De hoofdstukken zijn dan ook afwisselend ‘Angela’ en ‘Emma’ genoemd en geschreven vanuit hun perspectief. De schrijfstijlen van de auteurs vullen elkaar aan, beiden weten zij de spanning op te voeren. Al met al een heel geslaagde novelle die smaakt naar meer, ik kijk al uit naar de ‘echte’ roman! Vier sterren dus.

Jeannie

Eerder verschenen op Perfecte Buren.