‘Een handvol geluk’

Donderdag, 1 augustus, 2019

Geschreven door: Santa Montefiore
Artikel door: Perfecte Buren

Santa Montefiore is een veelgelezen auteur. Elk jaar verschijnt er van haar hand een prachtige nieuwe roman. Zo was dat dit jaar De vergeten Deverill, het vierde deel uit de Deverill-serie. Maar nu worden we nu verrast met een uitgave waarin al haar verhalen zijn gebundeld.

Op haar karakteristieke wijze weet ze drama en romantiek weer goed met elkaar te combineren. Een paar verhalen zijn al eerder verschenen maar de meeste zijn spiksplinternieuw. Zo is het verhaal De witte duif speciaal voor haar lezers in Nederland en België geschreven:

‘Dit korte verhaal heb ik speciaal voor mijn lezers in Nederland en België geschreven, als dank voor jullie jarenlange steun en enthousiasme. Jullie waren de eersten bij wie mijn boeken een warm onthaal vonden. Daar ben ik oprecht dankbaar voor.’

Het is een prachtig verhaal geworden over essentiële zaken als liefde, trouw en vertrouwen. Santa Montefiore weet je steeds te raken. Of het nu een vermakelijk verhaal is als De papegaai die zijn mond voorbij praatte of een verhaal als Het gouden licht, speciaal geschreven voor alle moeders met rouwverwerking als thema.

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Een handvol geluk is een boek dat niet mag ontbreken in je vakantiekoffer. Op luchtige toon maakt de auteur vele zaken bespreekbaar. De boodschap is steeds in een kort verhaal verwerkt, ideaal voor op het strand of in de hangmat want door de korte verhalen is het boek makkelijk even weg te leggen voor bv een duik in de zee.

Santa Montefiore is een van mijn lievelingsschrijfsters, ze weet me steeds te raken met haar prachtige verhalen. Romantische verhalen maar altijd met een serieuze ondertoon. Vaak ontroerend maar nooit sentimenteel. Ik heb genoten van deze verhalenbundel en kijk al weer uit naar volgend jaar als er weer een nieuw boek van haar verschijnt. Vier sterren, geen hoogstaande literatuur maar wel een heerlijk boek voor in de vakantie.

Jeannie

Eerder verschenen op Perfecte Buren.