Het donkerste water

Zaterdag, 26 mei, 2018

Geschreven door: Sharon Bolton
Artikel door: Sandra Veltmaat-Herklots

Een duister spoor

[Recensie] Het Donkerste water gaat over Lacey Flint, rechercheur bij de Londense politie. Ze woont op een woonboot op de Theems en maakt deel uit van de kleurrijke gemeenschap die op de rivier woont. Een van haar hobby’s is zwemmen en tijdens haar dagelijks tocht vindt ze een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw. Het lijkt toeval, ze werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar zo is het deze keer niet. Alles lijkt er op te wijzen dat dit lichaam in het water is gelegd zodat zíj het zou vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze raakt toch betrokken bij het onderzoek.

En daar is haar voormalige baas Dana Tulloch blij mee. Ze kan alle hulp gebruiken. Helemaal als duidelijk wordt dat er meer aan de hand is dan een eenvoudig moordonderzoek. Er zijn namelijk meerdere moorden gepleegd. Handel in jonge vrouwen uit Afghanistan lijkt het motief, maar er speelt meer…

Dreigend en fascinerend
Het Donkerste water is spannend (logisch, want het is een thriller), maar doordat het zich afspeelt op de Theems is het ook fascinerend, dreigend, donker en onheilspellend. De Theems zal nooit meer hetzelfde zijn na het lezen van dit boek. Sharon Bolton levert met Het Donkerste water een originele, goed geschreven thriller af met een spannend plot.

Over de schrijver
Sharon Bolton (1960) woont in Londen, waar haar Lacey Flint-thrillers zich grotendeels afspelen. Ze is winnaar van de Mary Higgins Clark Award en genomineerd voor de ITW Thriller Award, de CWA Gold Dagger en de Barry Award. Het donkerste water is een los te lezen thriller met Lacey Flint in de hoofdrol.

Technisch Weekblad

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Op de vlucht

Die zomer

Het donkerste water

Kleine zwarte leugens

Blijf waar je bent