Het goedige monster en de rovers

Zaterdag, 11 januari, 2020

Geschreven door: Max Velthuijs
Artikel door: Denise de Groot

“Uit zijn bek kwamen grote vlammen van kwaadheid”

[Recensie] Het begin van dit boek doet mij denken aan een sprookje. Het begint namelijk met een groot kasteel. Er leeft alleen geen prinses in het kasteel, maar een roversbende.

Op een dag willen de rovers een monster stelen. Geen gevaarlijk monster, maar het goedige monster. Het monster blijkt alleen niet zo gemakkelijk te vangen als ze in eerste instantie dachten.

Het monster is schijnbaar alleen lief en aardig, als je dat ook voor hem bent. Aangezien de rovers geen goede bedoelingen hebben, is het monster voor hen niet aardig. Het monster vecht terug waardoor de rovers gepakt worden.

Het goedige monster en de rovers is een avontuur van een heuse roverbende. Ik denk dat dit verhaal het erg goed doet bij jonge kinderen, omdat jonge kinderen een roversbende vaak stoer vinden. Het monster sluit ook aan bij de fantasie van de kinderen en past goed in het verhaal. 

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Het verhaal is niet eng, door de illustraties kun je zien dat het monster heel vriendelijk is. Hierdoor is het verhaal geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Hoe voel je je, Kikker?

Je allereerste verhalen van Kikker

De wereld van Kikker

Oeps, kikker

Het goedige monster en de rovers

Koken met Kikker