Het Hoogste Woord

Woensdag, 29 juni, 2022

Geschreven door: Nanda Roep
Artikel door: Sanne Wortman

Drama in de boekenwereld

[Recensie] Een literaire uitgeefster op leeftijd, een wanhopige jonge leerkracht en een sexy muzikale moeder. De drie vrouwen komen elkaar tegen op het schoolplein en noodgedwongen krijgen ze steeds meer met elkaar te maken. Gaat dat wel goed? 

Na een zeer onheilspellend eerste hoofdstuk begin je aan dit vreemde boek. Het zou toch een feelgood worden? Is het dan toch een thriller? Het lijkt een half boek lang dat laatste te zijn, maar er komt een omslagpunt en dan komt het toch goed. Het thrillergedeelte lag er nogal dik bovenop waardoor het onrealistisch was, maar met het fijnere tweede deel is dit opeens niet erg meer. 

De personages zijn erg grappig en goed uit elkaar te houden. Iedereen heeft een duidelijk karakter en karakterontwikkeling. De schrijfstijl is heerlijk. Nanda Roep heeft ervaring en dat merk je. Ze schrijft gewoon goed. Het boek leest lekker weg. Ik vond de eerste helft wat stroef vanwege de thriller-vibes en ik lees niet graag thrillers. Daarnaast geeft de achterflaptekst vrij veel weg van het plot waardoor het eerste deel van het boek weinig verrassingen biedt. Maar ik ben heel blij dat ik wel doorgelezen heb want het werd steeds grappiger en uiteindelijk heb ik echt genoten van dit boek. 

Ben je op zoek naar een ietwat vreemde feelgood met thriller-vibes die je uiteindelijk wel met een grote glimlach dichtslaat? Dan is dit je boek. 

Ons Amsterdam

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow