‘Revanche'

Vrijdag, 12 juli, 2019

Geschreven door: Mariette Middelbeek
Artikel door: Perfecte Buren

Ik heb volgens mij alle boeken van Mariëtte Middelbeek gelezen en keer op keer geniet ik van haar schrijfstijl. Middelbeek zal bij het grotendeel van de lezers bekend staan om haar feelgood-romans maar ze heeft ook een groot aantal non-fictie boeken en jeugdthrillers geschreven. Vorig jaar werd haar eerste thriller voor volwassenen gepubliceerd en sinds kort kunnen we genieten van haar tweede thriller Revanche.

Het verhaal speelt zich af in een gezellige woonwijk waar veel gezinnen met jonge kinderen wonen. Het lijkt een heerlijke rustige buurt waar iedereen elkaar kent, maar niemand kon vermoeden dat op een dag dit hele beeld van de buurt instort wanneer de driejarige Bibi wordt ontvoerd. Al snel wordt duidelijk dat niet iedereen te vertrouwen is.

Zodra je begint met lezen wil je weten hoe het afloopt, zullen ze Bibi terugkrijgen en wat is de reden van haar ontvoering? Dit zijn vragen die door mijn hoofd dwaalde tijdens het lezen. Toch kreeg ik al vrij snel een vermoeden van wie de mogelijke dader kon zijn en ondanks dat de schrijfster nog probeert om je op een zijspoor te zetten, bleek mijn vermoeden juist te zijn. Dit wil niet zeggen dat het boek hierdoor voorspelbaar werd. Juist doordat ik nu een vermoeden had wie het was, wilde ik dolgraag achter het motief komen want dit kon ik nog niet helemaal verklaren.

Met ruim 350 pagina’s is het boek nog behoorlijk dik, waardoor de kans bestaat dat het geheel wellicht te langdradig wordt. Dit gevoel heb ik niet gehad tijdens het lezen van Revanche en ik vloog dan ook door het verhaal heen. Wat ik bovendien erg leuk vond is dat de omslag in dezelfde stijl is als de vorige thriller die ze geschreven heeft, waardoor dit erg mooi kijkt in de boekenkast.

Dans Magazine

Bij veel auteurs ben ik van mening dat ze het bij een bepaald genre moeten houden en niet moeten proberen om iets anders te schrijven, maar Mariëtte Middelbeek bewijst maar weer dat een boek schrijven in een ander genre ook goed kan uitpakken. Dit boek beoordeel ik dan ook met 3 sterren en ik hoop mijn rijtje thrillers van haar nog verder te kunnen uitbreiden.

Claudia

Eerder verschenen op Perfecte Buren.