Snoep jij zonder mij?

Zaterdag, 21 augustus, 2021

Geschreven door: Draga Jenny Malesevic, Charlotte Bruijn
Artikel door: Katelijne van Alem

“Maar wat ik echt wil weten is…”

De auteur

[Recensie] Draga Jenny Malesevic is auteur en woont in New York. In het dagelijks leven is zij werkzaam bij een uitgeverij. Ze houdt van weetjes, dansen en het lezen van kinderboeken. Snoep jij zonder mij? is haar eerste prentenboek.

De illustrator

Charlotte Bruijn is een freelance illustrator, grafisch designer en moeder van twee kinderen. Haar stijl is speels en passievol. Ze start ieder project met een fris nieuw papier en scherp geslepen potlood. Ze staat altijd open voor nieuwe projecten.

Wordt Vervolgd

Verhaal

Wat doen ouders eigenlijk wanneer ze alleen thuis zijn? Dat vragen alle kinderen in dit boek zich af. Gaan ze lekker spelen, zich verkleden of voeren ze toneelstukjes op?

Springen ze superhoog op de trampoline? En houden ze zich wel aan alle regels? Of snoepen ze soms stiekem zonder de kinderen erbij? Nee, dat kan toch niet? Snoepen ze echt?

Een vrolijk en smaakvol verhaal voor alle leeftijden.

Thuis

Wat doe jij allemaal thuis met je ouders? En wat zie je hen tussendoor doen? Samen kun je het hebben over wat je allemaal kunt doen en eens vragen wat je ouders doen wanneer jij er niet bent of naar bed gaat! Veel plezier!

Vormgeving

Een geweldige kaft die meteen alle kinderen naar zich toe trekt! Een meisje volledig omringt door allerlei snoep, dat in grote verbazing ‘snoep jij zonder mij’ uitspreekt en uitstraalt! De tekst is grappig, fijn om voor te lezen. De illustraties heerlijk speels en gezellig, ik houd van deze warme en sfeervolle prenten.

Het boek spreekt constant vanuit het kind de ouders aan, allemaal vragen die kinderen ook kunnen hebben. Fantasie zal aangesproken worden, evenals mooie gesprekken over wat je ouders allemaal doen wanneer jij er niet bent. Vagen die kinderen zich echt kunnen afvragen, zoals ‘houden jullie je ook aan de regels wanneer ik niet thuis ben?’ of ‘ga je naar fijne feestjes met taart en ijs en pony’s?’ Echt een hilarisch boek, een feestje om voor te mogen lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Boeken van deze Auteur: