De moord op Arno Linter

Zaterdag, 3 april, 2021

Geschreven door: Toni Coppers
Artikel door: Severine Lefebre

Onvoorspelbaar waar dit verhaal heengaat

[Recensie] Commissaris Liese Meerhout en haar team onderzoekt de moord op Arno Linter. Al snel hebben ze een verdachte, waardoor de zaak opgelost lijkt. In tegenstelling tot haar team twijfelt Liese aan het daderschap van de jongen. Dat zorgt voor de nodige wrijving. Een nieuwe moord zorgt ervoor dat Liese en haar team hun aandacht verleggen. Zeker wanneer blijkt dat de dader een boodschap nalaat. Met de pers op de hielen is het werken tegen de klok, vooral als de dader zijn tempo verhoogt. En Liese persoonlijk uitdaagt.

Met De moord op Arno Linter heeft Toni Coppers een spannende misdaadthriller neergezet. Het is het nieuwste boek in de reeks rond commissaris Liese Meerhout, die intussen al uit achttien delen bestaat. Ook nu weer weet Coppers de lezer te boeien.

De spanning piekt al direct in het begin, gaat dan weer even liggen, om dan terug de hoogte in te schieten bij de volgende moord. Ook de wrijvingen en onenigheden die er zijn in het team zorgen voor een spanningsboog. Vanaf de intrede van boodschappen die de dader achterlaat, gaat alles een versnelling hoger. 

De plot zit goed in elkaar en is grondig uitgewerkt. Het is complexer dan verwacht, maar dat maakt de verhaallijn interessanter. Er zijn meerdere onverwachte plotwendingen, waardoor je vaak geen idee hebt waar het verhaal naartoe gaat. Vooral het einde zit fantastisch in elkaar. 

Sociologie Magazine

Toni Coppers heeft een aangename en beeldende schrijfstijl. Het boek leest heel vlot, en Toni weet de aandacht van de lezer steeds weer vast te houden. Enig minpuntje is de soms lange hoofdstukken. Dat remt ongemerkt het leestempo af. 

Eerder verschenen op Perfecte Buren