Het geluk van Schildpad

Zaterdag, 22 januari, 2022

Geschreven door: Tiny Fisscher, Barbara de Wolf
Artikel door: Mirre Apon

Poëtische teksten, verwonderen en nadenken over emoties staan centraal

[Recensie] Er ligt een boek voor mij met een bijzonder aantrekkelijke voorkant. Van de titel Het geluk van Schildpad word ik blij en nieuwsgierig. Blij omdat ik geleerd heb dat schildpadden staan voor geluksbrengers. En nieuwsgierig om wat deze schildpad mij voor geluk gaat brengen.

De hoofdpersoon is een schildpad. Door interactie met andere dieren en zichzelf vragen te stellen wordt hij zich bewust van de gevoelens van anderen en die van zichzelf. De schrijfster behandelt verschillende emoties zoals: het geven en ontvangen van complimenten, afscheid nemen, vriendschap en natuurlijk geluk.

Kinderen zullen de emoties die worden beschreven herkennen. Het boek biedt veel aanknopingspunten om emoties in alledaagse situaties bespreekbaar te maken. Kinderen kunnen het boek zelfstandig lezen maar eruit voorgelezen worden zal zeker fijn zijn. Dit boek is tevens een waardevolle aanvulling voor iedereen die met kinderen werkt. Je zou een les over complimenten geven, kunnen beginnen met het voorlezen van het hoofdstuk ‘complimentje.’

Deze schildpad heeft mij geluk gebracht, het geluk van het lezen van een prachtig boek. Alhoewel het boek geschreven is voor kinderen vind ik het stiekem als volwassene ook heerlijk om te lezen. En het is duidelijk waarom, het boek bevat namelijk mooie poëtische teksten waarin het verwonderen en nadenken over emoties centraal staat.

Heaven

Het boek is kleurrijk geïllustreerd door Barbara de Wolf. De tekeningen nodigen uit tot kijken, jezelf verwonderen en nog eens kijken.

Tiny Fisscher heeft al meer dan 50 boeken op haar naam staan en met Het geluk van Schildpad levert ze wederom een mooi exemplaar af. Het boek leest makkelijk, is poëtisch zonder dat het rijmt.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: