Hond vs. Kat

Zaterdag, 26 juni, 2021

Geschreven door: Barbara Jurgens, Barbara de Wolf
Artikel door: Denise de Groot

Vriend of vijand

[Recensie] Ik hou van huisdieren, vooral van katten, en was dus reuze benieuwd naar de voorleeshonden van Hond vs. Kat. Zoals je weet zijn honden en katten meestal niet de beste vrienden, dus ik wilde graag weten wat voor band er tussen deze twee zou ontstaan.

Hond vs. Kat gaat over Hond, die een heerlijk leventje heeft bij lieve baasjes. Alles gaat helemaal goed, totdat de Baasjes besluiten er een nieuw huisgenoot bij te nemen. De nieuwe huisgenoot is niet zomaar iemand, nee het is Kat. Als dat maar goed gaat!

De verhalen zijn allemaal vrij kort, waardoor het boek heel goed geschikt is om voor te lezen. Hond en Kat halen samen veel kattenkwaad uit. Een boek dus waar je lekker om kan lachen samen met je kind. De verhalen zijn ook herkenbaar, mede dankzij de illustraties van Barbara de Wolf. De stijl van de illustraties deed mij erg denken aan de stijl van Jip en Janneke, dus dan weet je een beetje wat voor tekeningen je kunt verwachten. Barbara de Wolf werkt al meer dan vijftien jaar als illustrator van kinderboeken en deze ervaring zie je terug in haar illustraties. Ze is begonnen met het illustreren van kaarten, maar dat is overgegaan in prentenboeken.

Barbara Jurgens, de auteur van dit boek, heeft een mooie vriendschap weergegeven tussen twee dieren die helemaal geen vrienden horen te zijn. Het enige wat ik jammer vind, is dat de personages geen namen hebben. De Baasjes worden Broer en Zus genoemd. Ik denk dat als ze echte namen zouden hebben, kinderen zich nog beter kunnen inleven.

Wordt Vervolgd

Barbara Jurgens schreef eerder tv-series zoals Keyzer & de Boer Advocaten. Hond vs. Kat is haar vierde kinderboek.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: