Vol met wol

Zaterdag, 7 mei, 2022

Geschreven door: Mac Barnett, Jon Klassen
Artikel door: Katelijne van Alem

“Annabels kistje zat nog altijd vol met wol”

[Recensie]  Annabel vindt op een dag een kistje met gekleurde wol. Het enige kleurige in het stadje waar alles wat je kon zien zo wit was als sneeuw of zo zwart als het roet uit de schoorstenen. Ze neem het mee naar huis en slaat aan het breien.

Annabel breit voor zichzelf, voor haar hondje Mars, voor iedereen in haar klas en het kistje blijft vol zitten met gekleurde wol. Uiteindelijk heeft ze voor iedereen in de stad iets gebreit. Voor alle mensen en dieren, maar ook voor alle dingen die nooit truien droegen.

Het nieuws van het bijzondere meisje met een kistje vol wol dat nooit leeg raakte, verspreidde zich over de hele wereld. Een hertog wil het kistje kopen, maar Annabel wil graag dat het kistje bij haar blijft!

Helaas laat de hertog het kistje stelen, wat zal er gebeuren…

C2W

Kleuren
Het kleurloze stadje van Annabel wordt door al het breiwerk steeds kleuriger! Annabel is een zorgzaam en vrolijk meisje, dat voor iedereen wat wil maken! Een mooie karaktertrek, met een mooie boodschap. Dit maakt het een fijn boek om voor te lezen en het samen te hebben over wat je voor andere mensen kunt doen, voor alles wat je om je heen ziet.

Zwart wit tinten
Auteur Mac Barnett heeft een prachtig verhaal geschreven. De zinnen zijn afwisselend qua lengte, goed te begrijpen. Een plezier om voor te lezen. De illustraties van Jon Klassen passen perfect bij het verhaal en brengen tot leven wat er gebeurd.

Juist omdat het gaat om een stadje met zwart wit tinten, dat aan het veranderen gaat door de kleur van de wol van Annabel, zijn de illustraties van groot belang. Dit heeft Jon helemaal waar gemaakt, het is sfeervol en vol passie gemaakt.

Wanneer de hertog komt, valt op dat hij ook weer volledig zwart wit is.

Erg mooi dat het geluk van Annabel op de voorgrond staat wanneer de hertog haar wil vervloeken. Het kistje komt gelukkig weer terug bij Annabel en het verhaal loopt goed af.

Waarmee de positieve boodschap van dit boek je nog lang bij zal blijven!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: