Vries, Janny de

Vries, Janny de

Altijd een passie gehad voor groen, tuinieren en natuur. Biologie was het vak waar ik heel goed in was op de middelbare school en waarbij ik een roos kreeg van de docent omdat ik als enige ooit in zijn carrière een 10 haalde op de toets. Wat is dan een logische vervolgstap? Het werd HBO-Biotechnologie. Ik belandde op het laboratorium, maar daar lag mijn hart toch niet. 

Een thuiscursus tuinarchitectuur gedaan, waarbij ik veel plantenkennis en Latijnse namen van planten heb geleerd. Met de komst van onze twee zoons lag de focus op de opvoeding, tijd met ze doorbrengen, creatieve leuke dingen doen en een grote betrokkenheid bij school. Een administratieve baan paste mij goed in deze tijd.

Ondertussen sloot ik mij aan bij een volkstuinvereniging. Hier kon ik mijn groene interesse uitoefenen. Groentes en fruit kweken en het contact en de gezelligheid hebben met medetuinders. Met de oogst maakte ik vervolgens de heerlijkste dingen.

Na een verhuizing binnen Almere naar een droomplek met veel grond kon ik een moestuin aan huis opstarten. Samen met mijn man heb ik mij nog nooit zo goed vermaakt en zoveel ideeën uit kunnen werken. Vanaf het begin wisten we al dat dit een plek moest worden die niet alleen voor onszelf zou zijn maar die we willen delen met andere mensen. Vandaar www.ecotheetuin-almere.com

Voorkeur voor het recenseerwerk is dan ook alles wat met groen en natuur te maken heeft.

11 Recensies

Naar een natuurrijke tuin

Kerstkransen & Winterboeketten

Botanicum medicinale

Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren

Voedselbosrand

Zakboek voor de permacultuur moestuin

Coachen vanuit positieve psychologie