Janssen, Marianne

Janssen, Marianne

Marianne Janssen (‘s-Gravenhage, 1947) werkte tot haar pensionering als journalist bij De Telegraaf en verzorgde daar onder meer het onderwerp onderwijs, zowel voor de nieuwsdienst, de voorlichtende artikelen als de politieke commentaren. Eens in de 14 dagen schreef zij een column over nieuws op het politieke onderwijsfront.
Onder de naam Tekstbureau Tempelier werkt zij als redacteur / corrector voor verschillende uitgeverijen. In 2005 kwam haar boek uit met 100 verzamelde columns over “mensen in de verschillende seizoenen van hun leven”: Oud was voor later. In 2011 en 2013 publiceerde zij twee novellen. In 2016 verscheen haar hartverscheurende roman Anna’s Oorlog. In 2017 publiceerde ze De soep ruikt naar hond over de vaak harteloze repatriëring van Indische Nederlanders.
Eind 2013 vroeg Adrianus haar als mede-recensent voor Leeskost. Marianne accepteerde graag. Zij vindt het heerlijk werk voor een fervent lezer én schrijver. Zij leest (bijna) alles wat los en vast zit. En ontdekt al lezende schrijvers, die lezers van Leeskost.nl niet zouden mógen missen. Dat maakt het werk extra plezierig. Want gedeelde vreugde is dubbele vreugde en dat geldt ook voor lezen.

40 Recensies

Schaduw en spotlicht

De lifters van Loulou

De structuur van asfalt

Kut Kanker!

Jochem

Wij zeggen hier niet halfbroer

Oomen stroomt over

De toga van mijn vader

Kaaskoppen

Het komt goed

Achteraf bezien

Toen de wereld brak

Terug naar Insulinde

Als adem lucht wordt

De Dikke Daniëls

Wieke in Zambia

Neubach

De hand van Mustang Sally

Graciela

We hebben elkaar maar kort gekend

Het draait hier vierkant

Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte

De liefste wens

Xiringuito

Een vorig leven

Persoonlijke geschiedenis

De halfbroer

Hunger

Het ware verhaal van haar en mij

Het verloren kind

Lente met witte vlaggen. April 1945