"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges
Janssen, Marianne

Janssen, Marianne

Marianne Janssen (‘s-Gravenhage, 1947) werkte tot haar pensionering als journalist bij De Telegraaf en verzorgde daar onder meer het onderwerp onderwijs, zowel voor de nieuwsdienst, de voorlichtende artikelen als de politieke commentaren. Eens in de 14 dagen schreef zij een column over nieuws op het politieke onderwijsfront.
Onder de naam Tekstbureau Tempelier werkt zij als redacteur / corrector voor verschillende uitgeverijen. In 2005 kwam haar boek uit met 100 verzamelde columns over “mensen in de verschillende seizoenen van hun leven”: Oud was voor later. In 2011 en 2013 publiceerde zij twee novellen. In 2016 verscheen haar hartverscheurende roman Anna’s Oorlog. In 2017 publiceerde ze De soep ruikt naar hond over de vaak harteloze repatriëring van Indische Nederlanders.
Eind 2013 vroeg Adrianus haar als mede-recensent voor Leeskost. Marianne accepteerde graag. Zij vindt het heerlijk werk voor een fervent lezer én schrijver. Zij leest (bijna) alles wat los en vast zit. En ontdekt al lezende schrijvers, die lezers van Leeskost.nl niet zouden mógen missen. Dat maakt het werk extra plezierig. Want gedeelde vreugde is dubbele vreugde en dat geldt ook voor lezen.

74 Recensies

Het Oerol-mysterie

Wieke in Zambia

Graciela

Auteur:

Thea Tijssen

Artikel door:

Marianne Janssen

categorie:

Sport

Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte