Aghina, Bas

Aghina, Bas

Sebastiaan J.L. Aghina werkt als publicist en coach/kunstenmak(k)er in onderwijs, zorg en publiek domein. Eerder schreef hij recensies en artikelen voor Managementboek.nl, Filosofie Magazine en CDV.

In 2020 debuteerden Sebastiaan en zoon Thymen als respectievelijk jeugdboekenschrijver en illustrator met Surrealinea – De Zwevende Stad. Nog dat jaar verscheen zijn eerste dichtbundel “Immanuel en Ironie. Poëtische monologen over leven op gepaste afstand”, zie: https://www.thisideas.nl/ Gedichten over Hoorn en Amersfoort van zijn hand verschenen in bundels Nederlandse en Vlaamse stadsgedichtenwedstrijden 2012 en 2019. Momenteel werken Aghina met zijn zoon aan Piets Dream een tekenfilm over Piet Mondriaans laatste onvoltooid gebleven schilderij, première 20 november, Mondriaanhuis te Amersfoort.

Van oorsprong als Politiek en Sociaal Filosoof afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht bij Jan Bransen op ‘Belang van humor in het filosofisch betoog’) behaalde Sebastiaan nog in de vorige eeuw zijn eerstegraads-onderwijsbevoegdheid Filosofie bij Jos Kessels.

23 Recensies

Geluksvogels

Loslaten zullen ze nooit meer

Kraanvogels

Het leven met een gat erin

Hebben en zijn

Winterrecepten van het collectief

In alle ernst

Troost

Taal is alles wat het geval is

Een luchtbel in een vluchtige rivier

De vogel en de componist

Gedichten van het nieuwe millennium

De muzikale mens

Wu Wei, Ubuntu, Buen Vivir

Ogenblik & eeuwigheid

121 van de beste liedjes ooit

Het wendbare verleden

Intussen komen mensen om